Fordonsglas

Vi tar bort glasrepor på ditt fordon

Byte av fordonsruta p.g.a. av repor täcks tyvärr idag inte av försäkringsbolagen. Det innebär att du själv får stå för hela kostnaden för byte av ex. en skadad framruta. Lyckligtvis finns det numera ett billigare alternativ: Polera bort repan. Tidsåtgången är 1-2 timmar och görs hos oss vid Globen,  Arenavägen 86 (OKQ8). Prisexempel: från 1 500 kr per större repa + moms. Polering av hel sidoruta med många mindre repor och matt yta kostar från 2 500 kr + moms. För borttagning av repor på bussar och lastbilar kontakta oss för kostnadsförslag. 

Rutor gjorda av plast kallas för Akryl = Plexiglas (varumärke) eller Polykarbonat = Lexan (varumärke). Dessa går i vissa fall att slipa/polera, men bara om det inte finns någon skyddande yta ovanpå. Oftast finns det en skyddande yta på Lexan och då går det inte att polera upp en hög glans.

GlasWelds G kraft Scratch Removal System används över hela världen för att ta bort repor på fasader, fönsterglas och olika typer av fordonsglas utan optisk brytning (distortion). Metoden utnyttjar en unik process av värme och friktion för att ta bort skador. Denna kombination tillåter systemet att komma in i porerna hos glaset och åstadkomma en repfri yta. Tomoto AB är stolt över att vara en av få leverantörer i Mälardalen och Stockholm som har kunnandet och expertisen att erbjuda polering utan brytningsfel. Glaspolering är ett hantverksyrke som kräver stor noggrannhet och erfarenhet. Vi är utbildade av svenska Glasweld i Karlstad.

  • Före - repa efter vindrutetorkare
    Före - repa efter vindrutetorkare
  • Efter - repan är borta utan synfältsfel
    Efter - repan är borta utan synfältsfel